Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

29.07.2012., nedjelja

Plaćenički angažman na dvije bojišnice


Unatoč sveopćem ljetnom raspadu i masovnoj migraciji u južne krajeve, među Plaćenicima nema predaje i posustajanja u provedbi bojnih djelovanja. Kod nas se ratuje i pruža otpor sve dok živo srce bije. Tako dok su nam danas izdvojene Plaćeničke snage putovale prema istoku Bivše naše, u domaćoj šumi okupila se četvorka Plaćenika. Okupator izvještava slikom i tekstom o provedbi treninga u domaćoj šumi: Četiri plaćenika osuđena na ljetni Zagreb izlaze na teren. Najgori neprijatelj bilo je sparno nedjeljno jutro. Sve ostalo bilo je lagano. Odradili smo 5-6 bliskih dvoboja u formi dva na dva, nekoliko mahnitih scenarija gdje trojica love jednog, te obranu objekta u formi - jedan brani, trojica napadaju. Zbog malobrojnosti nismo trenirali veće taktičke scenarije, ali dobro smo se iznojili i nakon piva veseli otišli na ručak. Sljedeći trening dogovorit ćemo na forumu. 

Placenici
foto Okupator

Otprilike u isto vrijeme plaćenički tim poslan na Istok, započeo je svoje združeno djelovanje uz Sekija, našeg čzv-a tamošnje Plaćeničke ćelije 31. Grgin izvještaj o provedbi tog fajta slijedi:Stigavši kući sa istoka Lijepe naše, predivne Slavonije i sjedavši za komp gdje bi sad trebao napisati neko kratko izvješće, jednostavno ne znam gdje bi započeo. Jer sa ovakvim snažnim dojmom ne znam ni da li je to moguče napraviti. Ne znam ni da li mogu napisat nešto kratko, kad te neke emocije jednog ovakvog doživljaja drže u nekakvom oblaku punom brutalnog adrenalina, a u razgovoru tijekom povratka sa ostalim dečkima stekao sam dojam da i njih pere isto što i mene. Stoga dajem ovom izvješću radni naslov "SHOW NO MERCY" jer sam konačno doživio onaj pravi, odnosno kakav bi airsoft trebao biti. No da ne duljim više o svojim dojmovima napisat ću ukratko; Stigavši tamo i na brzinu se obukavši svi Plaćenici su odmah raspoređeni u Red team koji je brojao 13 boraca, isto koliko je brojao i Blue team. Zadatak je bio sakupiti što više zastavica suparničke ekipe i odraditi što više killova i sve se to boduje. Kada si pogođen vraćaš se u respawn, te u knjižicu upisuješ svoj nick i vrijeme pogotka, te se automatski vraćaš nazad u borbu što ujedno znači da nemaš vremena za raznorazne komentare, cigaretu i nekakvo plakanje, jer te tvoji suigrači čekaju i RAČUNAJU NA TEBE. 

Placenici
foto Dups

Borbe su bile točno onakve kakve sam opisao u radnom naslovu, nije se borilo samo za zastavice, niti za killove, niti prostorije, niti zgrade... borilo se za svaku ciglu, svaki kamenčić, svaki list grma na dvorištu, ZA SVOG SUIGRAČA I ZA SVOJU EKIPU. Nakon intenzivnih i žestokih borbi naš Red team ostaje bez trojice suigrača koji su zbog obaveza morali otići. No unatoč tom hendikepu uspjevamo dobiti cijeli fajt osvojivši dvije zastavice, dok je suprotna strana osvojila jednu. Time pobjeđujemo jer imamo ukupno šest zastavica, a suprotna ekipa četiri, te imajući 96 killova, dok suprotna strana ima 82. Ujedno bi htio i ne samo htio, nego mi je to dužnost i čast, pohvaliti Slavonce koji su bili u našoj ekipi odnosno mi u njihovoj. Zahvaljujem što su nam pružili ovakav užitak igranja, pri kojem su nam lijepo pokazali šta je to suigrač i šta je to borba do zadnjeg za svoj team. Pohvalio bi pritom i jednu mladu djevojku koja je bila u našem teamu i koja se borila čak bolje, ne samo bolje nego i superiornije nego neki muškarci koje ja znam. Šta se tiče nas samih, dali smo ne samo maksimum, nego maksimum maksimuma, te se nadam da smo osvijetlali obraz Plaćenika. Mogu samo dodat kako su na kraju susreta svi sudionici od organizatora dobili pizzu, koju od silnog umora jedva da sam pojeo do pola, jer sam jednostavno bio iscrpljen. Stoga na kraju moram reći, da me netko sada upita - Da li ponovno išao tamo? Odgovor glasi: - DA! Odmah!

Možda nova Placenica?
foto Dups

Zaključno za srpanj može se reći i kako su oboreni svi dosadašnji rekordi u provedbi Plaćeničkih treninga. Odrađeno je čak 13 fajtova ovaj mjesec, od čega većina pri ekstremnim temperaturama. Brojke su to koje govore same za sebe...


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.